Полицията разполага със свидетелски показания за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщи столичен вестник. Показанията на очевидеца са снети и по тях се работи повече от активно. По-рано полицията в Русе задържа румънски гражданин от украински произход, който обаче бе пуснат, след като се оказа, че няма нищо общо със смъртта на 30-годишната жена. 
Разследващите имат и заподозрян за гнусното престъпление, който е избягал в чужбина, твърди една от националните телевизии. 
Според показанията на свидетеля мъките на Виктория продължили около час, тя била убита между 12,30 и 13,30 ч., като убиецът се е гаврил с нея на 2 пъти. Лицето й било обезобразено от триенето на главата в земята, показало съдебно-медицинското изследване.
В областната дирекция на полицията в Русе действа щаб за разследване на зверското убийство. В него са вътрешният министър Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, трима прокурори от ВКП. Около 16 ч към щаба се присъедини Румяна Арнаудова, говорителка на главния прокурор.
Във връзка с разследването полицията в Русе обяви телефон за сигнали от граждани. Хората, които разполагат с информация, свързана с извършеното тежко престъпление, могат да позвънят на 0889-562407.
Районът на местопрестъплението все още е отцепен. Това на практика прави невъзможно изпълнението на идеята на някои русенци, които смятаха да правят допълнително претърсване на местопрестъплението, водени от желанието да подпомогнат полицията. Целта бе да се издирят евентуално пропуснати при извършения от полицията оглед следи или улики, които биха могли да подпомогнат разследването.
РЕКЛАМА:
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

Най-четени