Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова  се връща в министерството на регионалното развитие и благоустройството. Очаква се в понеделник Бойко Борисов да оповести официално новината пред медиите. Това научи Епицентър.БГ от отлично осведомени източници. 

В публичното пространство отдавна се говори, че след успешното председателство е много вероятно тя да се завърне като регионален министър, въпреки че трябваше да остане на поста министър на Българското председателство на Съвета на ЕС до края на годината. 

Павлова вече е била два мандата регионален министър - в първото и второто правителства на Бойко Борисов (9 септември 2011 – 13 март 2013 г. и (27 ноември 2014 – 27 януари 2017). 

Днес единствено Павлова от всички министри коментира евентуалните оставки на свои колеги заради трагичния инцидент край Своге, които впоследствие ставаха факт. 

"Споделям мнението на премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат разследвани всички отговорни лица и институции, участниците в процеса през всички периоди. Напълно вярвам на Прокуратурата и разследващите органи. Не е добре да коментирам, нека ги оставим да разследват и да се произнесат“, посочи тя.

„Не е редно ние да се произнасяме кой трябва да понесе отговорност. Компетентните органи са тези, които да кажат кой и по какъв начин да понесе отговорност“, обяви Лиляна Павлова.

РЕКЛАМА:
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

Най-четени