Българският президент Румен Радев ще гостува в Руската столица Москва от 10 до 12 май. Това научи Faktor.bg от свои източници.
Той ще посети Русия по случай честване на Дните на славянската и руска култура, които ще се проведат в Большой театър. По време на визитата е предвидена и среща на българския президент с руския му колега Владимир Путин. 
Всъщност културните тържества са формалният повод за срещата на двамата президенти. Дипломатически източници твърдят, че Радев ще използва тази среща, за да отправи официална покана да посети България, както и да демонстрира след скандалната визита на руския патриарх Кирил той остава верен на Русия. Тази среща е крайно неуместна в момент, когато Западът и САЩ отправят  тежките обвинения за международни престъпления към режима на Путин. Визитата на Румен Радев точно в тази сложна международна обстановка е поредно потвърждение за проруските му настроения и зависимости. 
България отново дава основание на партньорите ни от ЕС и НАТО да гледат на нас като на Троянски кон и ненадежден съюзник.
РЕКЛАМА:
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 comments:

Публикуване на коментар

Най-четени